Тодор Георгиев представя на живо "Не вярвам" в студиото на Fresh!

Днес, в 14:20, на гости при Тео в студиото на Радио Fresh! ще дойде Тодор Георгиев - финалист в шоуто "Гласът на България" - за да представи новия си сингъл "Не вярвам".
 
След финалите на музикалното риалити той записа първата си песен, "Едно на нула за моа" по текст на Рейчъл Роу, дъщерята на Камелия Тодорова и музика на Светлин Къслев. "За първи път ми се случи, докато пътувах в колата си, да пусна радиото на напълно случайна станция и да чуя гласа си. Беше уникално изживяване", спомня си той най-радостния момент. 
 
Сега обаче Тодор ще представи втората си песен, "Не вярвам": "Тази си я харесвам много повече от първата, защото текстът разказва преживявания от живота ми, докато първата не беше свързана с нещо конкретно и с мен", казва Георгиев. В текста има преплетени няколко истории, една от които напомня на младия изпълнител за последната му романтична връзка. Записва песента само за четири часа в студиото. "Просто тази песен извира от мен", доволен е. В клипа на Радостин Събев-Шошо има екшън, любовни сцени и красиво момиче. 
 
Музикалният талант на Тодор се е проявил още от много малък. Със силна подготовка успява да влезе в Първа английска гимназия, но никога не я завършва. Виновна е диригентката на духовия оркестър на училището, която набира хора и приятелят му Асад, синът на Хайгашот Агасян, който постоянно му разказва за Музикалното училище. Без много чудене Тодор решава, че ще напусне Първа английска само след една година, за да кандидатства при музикантите. Успяват да му уредят прослушване при проф. Атанас Дюлгеров. "Свирих дотогава абсолютно аматьорски. Той ми направи няколко прости музикални теста и реши да ме приеме в класа си. Тъй като трябва да приравни изпити, му се налага за три месеца да научи солфеж и пиано. "Беше много трудно сега като се замисля. Но много бях запален и така е до днес. Музиката гори в мене. Често младите музиканти допускат грешка - считат я за математика. Музиката обаче е поезия", казва Тодор. 
 
В музикалното училище бунтарят отказва да набляга на класиката, за сметка на трибюти на Red Hot Chili Peppers и Pink Floyd, биографията на чийто барабанист Nick Mason мъкне в постоянно в чантата си. Прави група и дори получават покани за клубни участия, но момчетата се пръскат по цяла Европа, а Тодор решава да се захване с работа, от която да изкара пари. За изсвестно време загърбва музиката и го отчита като най-голямата грешка в живота си. Като контрапункт напуска и отива на кастинг за "Гласът на България".
 
Тодор е фен на Depeche Mode, Nirvana, Pink Floyd, Васил Найденов, Justin Timberlake, Maroon5, Стенли, Papa Roach, Сигнал, ФСБ, Bon Jovi, Nine Inch Nails, Queen, макар че в момнета е повече на вълна HIM, Robbie Williams и RED. През свободното си време обича да играе футбол, да спортува, да ходи на театър и кино. Обича да пътувам и да споделям хубави преживявания с приятелите си - а музиката си ще сподели и с вас, този следобед, в ефира на Радио Fresh!

Свързани новини



flash