The Selector с Надя - Show 2 + Tracklist

Тази седмица в The Selector с Надя по Радио Fresh! – слушайте най-свежото от британската музика на едно място. Шоуто е партньорски проект на Британски съвет и радиостанциите по света, които излъчват The Selector.

Слушайте в неделя от 21ч. и в четвъртък по същото време, за да чуете историите, които британския екип на The Selector събра при гостуването си в Казахстан.

Оказва се, че по време на съветската окупация на държавата, единствената разрешена музика е била класическата. Тя стои и в основата на съвременната казахстанска музика. Дори свиренето на класически инструмент е било превърнато в част от задължителното обучение на децата. Китара навлиза по-свободно в Казахстан една в края на 80те години. Това положение се променя с отварянето на границите, когато навлизат чуждите стилове.

В Алмати има уникален музей на музиката, в който всеки може да разгледа традиционни казахстански музикални инструменти датиращи от векове. Интерсно за тях е, че в миналото е имало специално племе екзорсисти, които са гонели злите духове ии нечисти сили от другите племена точно с тях.

В азиатската държава основен източник на нова музика се явяват руските музикални сайтове. А дали музиката е американска, британска или от друга европейска държава няма значение... тя е определяна като музика на английски език. Почти не се слуша рок... основно в музикалните магазини се купуват дискове с хип хоп и рап.

Слушайте в неделя от 21ч., както и повторение в четвъртък по същото време. Цялото предаване се качва и в podcast секцията на сайта ни.

Ето и пълен Tracklist на The Selector в ефира на Радио Fresh!


CocknBull Kid - One Eye Closed
Waylayers - Fires
Mz Bratt - Get Dark
Francis Neve - Brian’s Drying Up
Leni Ward - The Watcher
Sbtrkt - Look At Stars
Alamatronic - Tian Shanica
Floating Points Ensemble - Poet Suite

Verb T - I'm A Hero
Canterbury - Calm Down
DJ Sniper + DJ Timoffey - Psycophon
Breton - Counterbalance
PJ Harvey - Written On The Forehead
British Sea Power - Living Is So Easy
Horsepower Productions - Water
Taylor - CMB

ANDREW WEATHERALL MINI MIX
Steve Severin - Glory Forever
Dam Mantle - Purple Arrow
Timothy J Fairplay - Sleighride
Les Corps - Guandi
The Green Door Kids - I Hate You



flash