"Хелоуин" - наближава краят на бруталната сага

Този октомври едно хорър приключение завършва. 

45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани, както от феновете, така и от критиката, хорър франчайзи в историята на киното, достига епичната си и ужасяваща кулминация с "Хелоуин: Краят".

Виж как Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, какъвто не сме виждали досега. Само един от тях ще оцелее... 

Режисьорът на трилогията "Хелоуин" Дейвид Гордън Грийн има амбицията завършекът да предложи на зрителите нещо различно. Той споделя: Филмът ще бъде много по-интимен от предишните два ("Хелоуин" (2018) и "Хелоуин убива" (2019). В него няма много игрички, остроумия и радост от реверанси към миналото. От известна гледна точка, "Хелоуин: Краят" е филм за порастването и е много различен като тон. Именно това ме вълнуваше най-много – трите части, по които работих, да бъдат много различни една от друга. Всички те отдават почит на Карпентър, без умишлено да подражават на стила му.
 
В последната серия действието се развива четири години след събитията в "Хелоуин убива" - време, в което никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота. Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.  
 
В ролята на Лори Строуд за последен път се завръща иконата Джейми Лий Къртис. Тя споделя: "Всичко беше дълбоко емоционално – изживях истински катарзис. Когато наричаха Лори "финално момиче", никога не съм разбирала колко е важно това определение, докато не направих този филм. Сега наистина го разбирам и смятам, че зрителите ще са доволни.
 
Гледаме "Хелоуин: Краят" от 14 октомври в кината. 

Свързани новини

Ще бъде цяла трилогия

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Иди ми, дойди ми

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024


flash