"Спайдърмен" с рекордни приходи. Виж кои са горещите коледни премиери

"Спайдърмен: Няма път към дома" бе обявен за кинохита на годината! Лентата се възкачи на върха в предколедния американски боксофис с внушителните приходи от  253 милиона долара в дебютния си уикенд.

Филмът надмина очакванията на кинокритиците, които му предвещаваха приходи от 130-150 милиона в първия му уикенд. Последната глава на комикс приключението, с актьорите Том Холанд и Зендая, които станаха двойка и в живота, опроверга тези прогнози.

Феновете на "Спайдърмен" отидоха на кино още в петък, за да бъдат сред първите, които са го гледали  и да избегнат спойлерите онлайн. Така само през първия си ден лентата е направила 121 милиона долара приходи. След само три дни в кината, това вече е най-касовият филм за тази година, а и миналата, пише сп. Variety. 

Нещата обаче може да се променят и то още тази седмица, тъй като се задава световната премиера на продължението на кинохита "Матрицата". Лентата тръгва по екраните от 22 декември и безспорно е едно от най-дългоочакваните заглавия през тази година. Очаква се именно четвъртата част на сагата - "Матицата: Възкресения" да напълни салоните през коледните празници.

Продукцията на режисьора Лана Уашовски отново събира на голям екран Киану Рийвс и Кери-Ан Мос в най-известните им роли - Нео и Тринити. В ролите са още Яя Абдул-Матийн Втори, Джесика Хенуик, Джонатан Гроф, Нийл Патрик Харис, Приянка Чопра Джонас, Кристина Ричи, Джейда Пинкет Смит и др.

Последните часове на годината са посветени на повече забавление. На 31 декември ще излязат "Клифърд, голямото червено куче" и "King's Man: Първа мисия". 

Вдъхновен от изключително популярната поредица от детски книжки на писателя и художник Норман Брайдуел, семейният филм ще ни запознае с невероятния Клифърд и младата Емили, които ще ни покажат, че любовта може да има невероятни размери и форми.

"King's Man: Първа мисия" пък е една от най-атрактивните и нестандартни поредици в шпионския жанр. Лентата ще ни отведе в Англия по времето на Първата световна война и ще разкаже за кървавото начало на легендарната агенция Kingsman и нейните цивилизовани, но безмилостни агенти, сред които Распутин, Мата Хари, Ерик Ян Ханусен и Вилхелм II. Те се събират, за да планират война, а съдбата на света пада върху плещите на млад джентълмен, който прави невъзможното, за да предотврати надвисналата катастрофа. 


Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash