Jodie Foster подготвя римейк на "Жена на война"

Двукратната носителка на "Оскар" Jodie Foster е влюбена в еко-трилъра "Жена на война", която е предложението на Исландия за чуждоезичен "Оскар". И затова е решила да направи англоезична версия на филма, на която ще е копродуцент и режисьор и ще изпълнява главната роля, съобщава cinefish.bg.
 
Foster ще играе Halla – учителка по музика, която е страстна защитничка на околната среда и затова обявява война на местната алуминиева промишленост, унищожила девствените гори на Исландия. Действията й ескалират до промишлен саботаж, но тогава получава писмо с новината, че молбата й за осиновяване е одобрена и едно момиченце я очаква в Украйна.
 
 
"Този филм ме разтърси изцяло", споделя Foster. "Толкова съм развълнувана от възможността да направя американска версия на тази красива вдъхновяваща история. Halla е истински стожер на планетата, силна жена, която е готова да рискува всичко в името на справедливостта. Но не без сериозни злополуки по пътя си".
 
Звездата от "Мълчанието на агнетата" ще пренесе действието от Исландия в американския Запад. За момента тя отказва да сподели повече подробности. Това ще е петият режисьорски опит на Foster, който идва две години след "Пулсът на парите" с George Clooney и Julia Roberts, който също разказваше за едноличния бунт на един човек срещу корпоративните гиганти.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash