"Вездесъщият" стартира кампанията си за "Оскар" за чуждоезичен филм

Официалната прожекция на филма "Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков, като част от надпреварата за "Оскар", е вече факт. Тази нощ в специална кинозала в сърцето на Холивуд се състоя първата от редица прожекции на българското предложение за "Оскар" 2018 за чуждоезичен филм пред членове на Американската Филмова Академия.
 
Продукцията беше избрана да представлява България в тази престижна надпревара от Националния съвет за кино. Oбщо 87 филма от различни държави по света се борят за влизане в краткия списък от топ 9, който ще бъде обявен през декември. Следващият етап е да бъдат избрани петте заглавия, номинирани в категорията "Най-добър чуждоезичен филм". 
 
 
От началото на ноември в едни от най-популярните кинозали в Лос Анджелис, сред които The Landmark Theatre и Lаеmmle Monica Film Center, ще се проведат редица кино прожекции и събития, представящи филма и екипа му пред членовете на Академията и медиите зад океана. Сред акцентите на кампанията е специална прожекция, организирана от престижното професионално издание Deadline Hollywood, която ще бъде последвана от среща на зрителите с режисьора Илиян Джевелеков и изпълнителя на главната роля Велислав Павлов. 
 
Кампанията по промотирането на филма като българската кандидатура за "Оскар" 2018 г. е подкрепена от Националния Филмов център, Столична община, Феър Плей Интернешънъл АД, Ваканционно Селище "Санта Марина", Ню Бояна Филм Студиос, Радио FM+, Радио Z-Rock, Радио Fresh и се осъществява с медийното партньорство на NOVA.  
 
"Благодаря от името на целия екип и от мое име на всички за подкрепата. Надявам се, че в процеса на продължаващата кампания броят на поддръжниците ни да се увеличи, за да има "Вездесъщият" по-голям шанс в напреварата за "Оскар"", заяви Илиян Джевелеков.   
 
Филмът по сценарий на Илиян Джевелеков и Матей Константинов разказва историята на Емил Борилов - писател и криейтив директор на рекламната агенция "SNOB". В ролята е актьорът Велислав Павлов, който се вманиачава да наблюдава всички около себе си със скрити камери. Постепенно това занимание излиза извън контрол, разкривайки както интересни и забавни факти от живота на близките му, така и неподозирани тайни за тях. 
 
През 2017 "Вездесъщият" спечели безпрецедентния брой от пет отличия на фестивала "Златна роза" във Варна - голямата награда на фестивала за най-добър филм, за главна мъжка и женска роля, наградата на публиката и наградата на критиката. По време на 22-ия "София Филм Фест" филмът получи наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и отличието на Международната асоциация на професионалните филмови критици и журналисти. 

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash