Раздадоха наградите "Златен глобус" 2018

Седемдесет и петото издание на наградите на Асоциацията на чуждестранните журналисти "Златен глобус" оцени високо филми с независим дух на церемония в Лос Анджелис снощи, на която всички се явиха облечени в черно в знак на солидарност с жертвите на сексуално насилие, съобщава dnevnik.bg.
 
Драмата "Three Billboards Outside Ebbing" ("Три билборда извън града") на Martin McDonagh и комедията "Lady Bird" ("Лейди Бърд") на Greta Gerwig са най-добрите филми на 2017 според Асоциацията на чуждестранните журналисти, акредитирани в Холивуд. Сдружението връчи наградите си, известни като "Златен глобус", на церемония в Лос Анджелис, на която всички се явиха облечени в черно в знак на солидарност с жертвите на сексуално насилие.
 
Нощта беше белязана и от остри и емоционални изказвания по повод големия скандал, започнал с разкритията срещу продуцента Harvey Weinstein, и в подкрепа на онези, които дръзнаха открито да говорят за една от тайните на развлекателната индустрия и извън нея.
 
"Три билборда..." на британеца McDonagh си тръгна с най-много статуетки - 4, включително за главна роля в драматичен филм на Frances McDormand. При мъжете Gary Oldman бе отличен за най-добър актьор в историята за Winston Churchill "Най-мрачният час" - първа голяма американска награда за големия актьор, също британец, който също е и критик на церемонията.

Свързани новини

Jamie Dornan пропя

09.01.2018

"Споон" се завръща на екран

09.01.2018

Gillian Anderson напуска "Досиетата Х"

05.01.2018

Ridley Scott държи на "Пришълецът"

04.01.2018

Продължението на "Пришълецът" се отменя

28.12.2017

Коментари


flash