Търси в сайта...

Leonardo DiCaprio върна "Оскар" в съда

Leonardo DiCaprio предаде на съда в САЩ "Оскар", който бе получил не като награда, а като подарък от продуцентите за снимките на филма "Вълкът от Уолстрийт", пише bgnes.com. Статуетката е спечелена през 1954 година от друга легенда - Marlon Brando. 
 
DiCaprio сътрудничи изцяло на американските власти в разследването на мащабното присвояване на средства в Малайзия, с които е бил финансиран включително филмът "Вълкът от Уолстрийт", се казваше в съобщение, публикувано още миналата година от неговата фондация. 
 
В края на юли 2016 американските власти предприеха съдебни действия с цел да бъдат върнати стотици милиони долари, източени от малайзийски държавен фонд за развитие. Според тях около 100 милиона долара са били използвани от Riza Aziz, доведения син на малайзийския премиер, за телевизионното студио Red Granite Pictures което е финансирало изцяло филма на режисьора Martin Scorsese от 2013 "Вълкът от Уолстрийт". DiCaprio получи 25 милиона долара за главната си роля в кинопродукцията. 
 
Тогава американското министерство на правосъдието обяви, че иззема всички бъдещи приходи от филма, който осигури около 400 милиона долара. DiCaprio подкрепя напълно всички усилия, за да възтържествува справедливостта в тази афера. Тогава актьорът се е свързал незабавно с министерството с молба да бъде установено дали самият той или природозащитната му фондация не са получили подаръци или дарения, свързани със скандала.

Свързани новини

Снимат предисторията на John McClane

15.03.2018

Ето кои са победителите на "Оскар" 2018

06.03.2018

И Pitt до DiCaprio при Tarantino

01.03.2018

Нов сериал по Stephen King

01.03.2018

Danny Boyle поема новия James Bond

23.02.2018

Коментари


flash