Carrie Fisher, изиграла принцеса Leia, почина

Актрисата Carrie Fisher, известна с ролята си на принцеса Leia Organa в сагата на George Lucas "Междузвездни войни", почина на 60-годишна възраст, съобщи dnevnik.bg, позовавайки се на сп. "People" и изявление на дъщеря ѝ.
 
"С дълбока тъга Billie Lourd потвърждава, че обичната ѝ майка Carrie Fisher почина в 08:55 тази сутрин", гласи изявлението от говорителя на семейството. На 23 декември Fisher получи тежък инфаркт по време на полет от Лондон за Лос Анджелис. Тя бе на обиколка за представяне на книгата си The Princess Diarist, базирана на дневниците от първите ѝ години като актриса.
 
Carrie Fisher, Mark Hamill и Harrison Ford бяха звездното трио на първите три филма от поредицата "Междузвездни войни". Те се събраха отново за снимките на седмия епизод "Силата се пробужда". Играла е още в "Когато Хари срещна Сали", "Блус брадърс" и други. 
 
Fisher е известна и с романа и едноименния филм "Поздрави от Холивуд", базирани донякъде на собствения ѝ живот и борбата и с наркоманията. За проблемите си с алкохола тя разказваше открито и с чувство за хумор в моноспектакъла "Wishful Drinking", нееднократно е разказвала и за биполярното си разстройство. Откровеността на Fisher за проблемите ѝ помогна значително на обществения дебат по тези въпроси. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash