Meryl Streep ще получи наградата "Cecil B. DeMille"

Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд ще удостои американската актриса Meryl Streep с най-високото си отличие на церемония на 8 януари 2017, пише bgnes.com. Streep, която вече е възприемана като холивудска легенда, получава наградата за цялостния си принос. Тя ще й бъде връчена на церемонията по раздаване на наградите "Златен глобус". 
 
Асоциацията на чуждестранните журналисти, която определя кой да получи "Златните глобуси", оповести, че ще почете с наградата "Cecil B. DeMille" 67-годишната Streep. Всяка година тази награда се връчва на талантлив изпълнител, чиято работа е допринесла съществено за развитието на киното като цяло и за света на развлеченията. "Не е чудно, че асоциацията избра Meryl Streep за носител на наградата "Cecil B. DeMille" за 2017 година", каза председателят й Lorenzo Soria. 
 
"Нейната завладяваща дейност в различни жанрове я направи образец за подражание през последните 40 години и тя ще продължи да бъде такава за следващите поколения. Казано накратко, тя е новатор, проправил пътя на жените в телевизията, в киното и на сцената. За това, че разруши бариерите, издигани заради пол или възраст, Асоциацията на чуждестранните журналисти смирено й оказва тази чест", изтъква Soria. 
 
От години Streep е активистка в кампанията за равнопоставеност на половете. Тя е носителка на много награди за цялостен принос от други институции. Предишни носители на наградата "Cecil B. DeMille" са Denzel Washington, George Clooney, Woody Allen, Jodie Foster, Morgan Freeman, Robert De Niro и Martin Scorsese. “Златен глобус" на името на Cecil B. DeMille се връчва от 1952. DeMille е наричан "основателят на Холивуд". 

Свързани новини

Адът - това сме ние

15.05.2024

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024


flash