Откриха кинофестивала във Венеция

73-тия кинофестивал във Венеция се откри с бляскава церемония. Бианка Балти, Джема Артъртън, Барбара Палвин впечатлиха публика и папараци с грациозната си походка по червения килим, а перлата на вечерта беше Ема Стоун, чиито филм стартира фестивала. Мюзикълът  "La La Land" ("В страната Ла-ла-ла") , с режисьор Деймиън Шазел и с участие за Стоун и Раян Гослинг, разказва за бедния джаз пианист Себастиан, който се влюбва в красивата Мия. Нейната мечта е да бъде  актриса, а неговата – да „запали“ публиката си по истинския, класически джаз.

От тази година фестивалът във Венеция  присъжда две почетни награди. Първата, „Златен лъв на Свети Марко”, за принос в киноизкуството се връчи още в първата вечер на събитието на режисьора Йежи Сколимовски. Вторият лауреат  на „Златен лъв”, тази година, е Жан-Пол Белмондо. Той ще получи статуетката на 8 септември.

България ще бъде представена на фестивала с копродукцията с Белгия и Холандия „Белгийският крал“. Голяма част от продукцията е  заснета в България. Главната рояла е поверена на Нина Николина, която е българска народна певица. В нея се влюбва кралят. Валентин Ганев е зам. шефът на турските тайни служби, натоварен с мисията да върне краля в Истанбул.

Foto: Gettyimages


Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash