И Emma Watson е в досиетата от Панама

Звездата от филмите за "Harry Potter" и посланичка на ООН за правата на жените Emma Watson също има офшорна компания, показва пълната база данни с досиета от Панама, пише dnevnik.bg.
 
Чрез панамската кантора "Mossack Fonseca" актрисата е регистрирала фирма на Вирджинските острови. Според представителите на звездата обаче целта не е била избягване на данъци, а анонимно закупуване на недвижим имот, за да предпази личния си живот. Както много известни личности Emma има офшорна фирма само и единствено за да предпази анонимността и сигурността си, твърди адвокатът на звездата. Според него публично достъпна информация от подобен калибър е заплашвала нейната сигурност в миналото. Той подчерта, че Watson "не получава никакви дивиденти или облекчения от офшорната си компания".
 
След края на "Harry Potter" Emma се изявява като виден активист и лице на кампанията за равноправие на половете HeForShe, а през 2015 бе обявена за активист на годината. Тя е поредната знаменитост, чието име изскача от огромния масив с данни, разкрит от консорциума от разследващи журналисти - Simon Cowell, Jackie Chan, Pedro Almodóvar и много други са регистрирали офшорни фирми, макар да не е известно дали и как получават облаги от тях.

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash