Търси в сайта...

Работят по нова филмова версия на "Систър акт"

Комедийната лента с Whoopi Goldberg и Харви Кайтел "Систър акт" се превърна в един от изненадващите бокс офис хитове на 1992, припомня cinefish.bg. Заснетата с бюджет от 30 милиона долара продукция натрупа в световен мащаб над 230 милиона долара и това постижение доведе до направата не само на директно продължение, но и на едноименен бродуейски мюзикъл, който все още продължава да се радва на голяма популярност. С надеждата да повторят успеха на "Систър акт" от Disney разкриха малко по-рано днес, че ще финансират направата на своеобразен римейк на оригиналната лента от '92.
 
Разработваният проект все още няма режисьор, но вече се знае, че сценария ще бъде написан от Kirsten Smith и Karen McCullah, които имат значителен опит в комедийния жанр, най-вече благодарение на работата си по "Флиртология", "Професия блондинка" и "10 неща, които мразя у теб". Smith и McCullah вече са подписали договори с Disney и очакванията са, че до няколко месеца ще стане ясно и името на човека, който ще седне на режисьорския стол.
 
Новият "Систър акт" ще се придържа към описаното в оригиналната лента и екранната история отново ще се фокусира върху нахакана певица, която след като попада в полезрението на опасна мафиотска организация е принудена да се скрие в манастир. Веднъж пристигнала в святото място тя променя животите на монахините и дори успява да превърне местния музикален хор в популярна госпъл-група.
 
Все още не се знае дали Whoopi Goldberg ще участва по някакъв начин в направата на римейка и тъй като е прекалено рано с проекта не се свързват никакви актьорски имена. Kirsten Smith и Karen McCullah вече са започнали да работят по сценария, а продуцентка на бъдещата лента ще бъде Allie Shearmur ("Пепеляшка").

Свързани новини

Адът - това сме ние

15.05.2024

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024


flash