George Lucas оприличи холивудското кино на цирк

Режисьорът George Lucas разкритикува Холивуд по време на изказването си на фестивала "Sundance", пише бгнес.
 
При това създателят на "Звездните войни" отхвърли мнението, че кризата на оригинални идеи в съвременното кино е породена от въведената от него модата на жанрови екшъни. "Съвременното кино все повече напомня цирк без никакъв смисъл. Спомните си "Звездните войни" - там историята бе по-важна от атрактивността. Ние използвахме специални ефекти, но само за подсилване на сюжета", отбеляза Lucas.
 
Кинематографистът призна, че съвременната култура често го довежда до недоумение. Примерно смущават го популярните интернет платформи като YouTube. "Никога не съм си мислил, че хората по цели дни ще гледат лудуващи котенца", поясни режисьорът.
 
Lucas бе поканен на фестивала "Sundance" лично от президента на фестивала известния актьор Robert Redford. През януари 2012 режисьорът обяви, че никога повече няма да снима и продуцира екшъни и ще се съсредоточи върху независимо и нескъпо кино. Скоро след това Disney купи кинокомпанията му Lucasfilm за 4 млрд. долара. Сега режисьорът работи като консултант над това трилогия "Звездни войни", чийто първи филм ще се появи на екраните този декември. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash