Премиерата на "Интервю" отложена заради заплахи

Sony Pictures отложи премиерата на филма "Интервю" заради заплахи на севернокорейски хакери, информира бгнес.
 
В съобщение на Sony се казва, че насрочената за 25 декември премиера се отлага заради отказа от прожекции на редица кина. Обект на заплахи от хакери, вероятно севернокорейци, са станали най-големите вериги от кина в САЩ - Regal Cinemas, Cinemark, AMC, Carmike Cinemas и Cineplex.
 
"Отлагането на премиерата изправя Sony Pictures пред действително сериозен проблем. Защото това намалява до минимум шансовете филмът да бъде показан в чужбина. Самият аз си нямам идея къде е възможно да бъде изгледан филмът", отбелязва Jeff Bock, аналитик от Exhibitor Relations.
 
"Интервю" е екшън комедия, разказваща за двама американски журналисти (в ролите Seth Rogen и James Franco), които получават покана от КНДР за интервю със севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Научавайки за отворилата се възможност, ЦРУ побързва да ги вербува, поръчвайки им да убият Ким.
 
След разкриването на сюжета на филма Sony Pictures бе подложена на свирепа кибератака. В резултат, в интернет изтекоха редица филми, производство на компанията. В добавка, хакерите огласиха баснословните възнаграждения на босовете, както и нелицеприятна електронна кореспонденция между тях.
 
В едно такова електронно писмо известният режисьор и продуцент Scott Rudin направо съсипва Angelina Jolie, наричайки я "третокласна актриса, която се държи като херцогиня", а Aaron Sorkin коментира, че единствените актриси, за които може да се каже, че заслужават да печелят Оскар рамо до рамо с мъжете са Helen Mirren и Meryl Streep. Всички останали го получават "по милост", сравнено с отдадеността и таланта, който демонстрират колегите им-мъже, пише още сценаристът.

Свързани новини

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024

След номинацията за ''Оскар''

15.02.2024


flash