Ужаси оглавиха боксофиса

Трилърът "Лешояда", който се заравя в ужасяващия свят на онези независими журналисти, които търсят най-кървавите нощни инциденти, плътно следван от филма на ужасите "Уиджа" оглавиха хелоуинския боксофис в Северна Америка.
 
В първия филм Блум (Джейк Джиленхол) се опитва да пробие като репортер за нощните новини през тъмните страни на живота в Лос Анжелис, пише бгнес. Там - в опасния и жесток свят - полицейските сирени, престъпленията и заснетата жертва е път към парите. Но там е и ключът към собственото оцеляване. "Лешоядът" е с почти 11 милиона долара за първия си уикенд на масовия екран в САЩ и Канада.
 
Съвсем близо до него е филмът с името на популярната в цял свят спиритическа дъска Уиджа (Ouija), по чиито букви, числа и древни символи се смята, че човек може да общува с отвъдното. 11 милиона още и почти 35 милиона долара за двете седмици на екран.
 
Вледеняващата история остави на трета позиция "Ярост" и танка Фюри на Брад Пит. И тук има ужаси и кръв, но те са исторически – от края на Втората световна война. 9,1 милиона долара и 60,4 общо за три седмици с танка по екрана.
 
Следва филмът с Бен Афлек "Не казвай сбогом". Той е с още 8,8 милиона щатски долара и след пет седмици на екраните събра по касите на масовите кина 136,6 милиона.
 
На пета позиция в боксофиса на САЩ и Канада е анимацията "Книгата на живота" с приходи от 8,3 млн. долара. Младият Маноло се разкъсва в живота между очакванията на семейството и копнежите си. В крайна сметка героят се впуска в приключение, което обхваща фантастични светове. Точно там той трябва да се изправи пред най-големите си страхове. 40,5 милиона дотук за филма.
 
Екшън трилърът "Джон Уик" е с Киану Рийвс. Той се нервира и убива около 80 души след кражбата на колекционния му Форд Мустанг. Филмът "Джон Уик" е с 8,05 милиона долара от уикенда. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash