Idris Elba скача от екрана на сцената с албум за Mandela

Вдъхновен от скорошното си превъплъщение в Nelson Mandela за филма “Long Walk To Freedom”, номинираният за Emmy носител на Златен Глобус и DJ Idris Elba написа и продуцира албума mi Mandela, разкриващ някои от най-забележителните, но все още неоткрити музикални таланти на Южна Африка. mi Mandela ще излезе на 24 ноември. Първият сингъл, “You Give Me Love”, включва вокалите на Maverick Sabre и ще бъде издаден на 10 ноември.  
 
Записът от 11 парчета слива темпераментния южноафрикански талант с утвърдени британски артисти, сред които женската вокална група The Mahotella Queens, Nothembi Mkhwebane, брас бендът Future History, Mumford & Sons, както и певицата и текстописка Audra Mae.
 
Идеята за mi Mandela се ражда, докато Elba се снима в главната роля на Nelson Mandela във филма “Long Walk To Freedom” през лятото на 2012 и началото на 2013. Elba изследва музикалния интерес на великия лидер и скоро сам се запалва по традиционните живи ритми на Южна Африка. Актьорът си спомня: "В Южна Африка има безброй различни племена и всяко от тях има уникален и много различен музикален стил и звучене. По това време имах свое студио в апартамента, където бях отседнал, докато правех филма за Mandela – малко пиано, лаптоп – и като експеримент със себе си, се зарекох да продължа да правя музика”. 
 
 
И въпреки това, през 2013, влиянието на друг човек ще доведе осъществяването на идеята до край. Idris показва филма “The Long Walk To Freedom” на умиращия си баща Winston и му споделя за ентусиазма си към музиката, която е открил. Winston окуражава сина си да последва новата си страст, но не доживява да види резултата й. На погребението му Idris слуша избрани негови любими музикални творби и решава да продължи с проекта си. Две седмици по-късно той започва работа по албума в Йоханесбург, а по-късно записването продължава и в Лондон и Мали. Idris отдава почит към покойния си баща и в написано на ръка писмо, включено към обложката на албума.
 
Първият от серията проекти, вдъхновени от персонажи, които Elba изследва и в контекста на музикалния свят, mi Mandela е чудесен трибют към Nelson Mandela, Winston Elba и дългата и славна традиция на южноафриканската музика.
 
mi Mandela - съдържание:
1. Aero Mathata
2. So Many People
3. You Give Me Love
4. Thank You For Freedom
5. One
6. mi Mandela
7. Tree
8. Home
9. Nothembi Jam
10. Hold On
11. Soldiers Don’t Back Down
 
Албумът mi Mandela на Idris Elba ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик / Warner Music International.

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash