Robin Williams е страдал от депресия и Паркинсон

Robin Williams, който се самоуби в началото на тази седмица, не е имал проблем с алкохола и наркотиците, а е страдал от жестока депресия, тревожност и болестта на Паркинсон, заяви съпругата му вчера. Болестта на Паркинсон е дегенеративно, нелечимо и прогресиращо заболяване на централната нервна система, засягащо основни функции като способността за говор и движение.
 
Susan Schneider публикува изявление, в което разкрива диагнозата и обясянва защо тя е била тайна от обществеността: "Robin прекара толкова много от живота си в помощ на другите. Независимо дали разсмиваше милиони от сцената, телевизионния или киноекрана, или утешаваше болно дете - Robin искаше всички да се смеят и да усещат по-малко страх. Откакто го загубихме, всички ние, които го познавахме, намираме поне малка утеха в невероятния поток от любов и възхищение, които му засвидетекстват милионите хора по света, чиито животи е докоснал. Най-великият му завет, освен трите му деца, са радостта и щастието, които доствяше на другите, особено на тези, които водеха битки с личните си демони." 
 
"Трезвеността на Robin беше непокътната и той самият се бореше със собствените си демони на депресията, тревожността и ранния стадий на болестта на Паркинсон, което още не беше готов да оповести публично", завършва тя. "В светлината на ненавременната му загуба можем само да се надяваме, че другите ще намерят сили да потърсят помощ за битките, които водят, за да се чувстват по-малко уплашени."
 
Близък приятел споделил пред "The Telegraph", че Williams е бил съкрушен от перспективата свободата на движенията и усещанията му да го напуснат. "Robin обожаваше да кара колело - наричаше го "мобилна психотерапия" и да бъде като цяло здрав и във форма. Страхът от загуба на контрол върху тялото си, невъзможността да спортува - нещо, от което е зависимо настроението на много атлети - и самата идея как Паркинсон ще ограничи, а после и ликвидира възможностите му в Холивуд беше ужасяващо за него", казва той. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash