Търси в сайта...

Камерън ще снима продълженията на "Аватар" в Нова Зеландия

Джеймс Камерън ще снима в Нова Зеландия трите филма, продължение на "Аватар", чието излизане беше насрочено за 2016, след като сключи договор с правителството в Уелингтън, съобщи самият той.
 
Трите филма ще бъдат снимани един след друг, без прекъсване, и ще излязат последователно през 2016, допълни режисьорът. Първият "Аватар" излезе през 2009 и се превърна в най-големия успех в световния бокс офис.
 
Всеки един от филмите ще разполага с бюджет от най-малко 300 милиона евро. Първият "Аватар" беше отчасти сниман в Нова Зеландия, а специалните му ефекти бяха дело на новозеландската компания Weta Digital, базирана в Уелингтън. Тя работи и по "Властелинът на пръстените" и "Хобитът" на Питър Джаксън.
 
"Много съм щастлив да обявя официално, че ще отведем филмите "Аватар" в Нова Зеландия", заяви Джеймс Камерън пред журналисти. Режисьорът избрал тази страна заради професионализма на снимачните екипи, ноу-хауто й в областта на специалните ефекти и субсидиите, предоставяни от държавата, в размер на до 25% от бюджета на филма, уточни Камерън.
 
Привличането на продълженията на "Аватар" на новозеландска земя "ще покаже на света, че Нова Зеландия е прекрасно място за правене на филми", заяви премиерът на страната Джон Кей. 

Свързани новини

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024

Антинаградите ''Златна малинка''

14.03.2024

Очаквано

11.03.2024

Пригответе се за много смях!

07.03.2024


flash