Homeland прекъсна доминацията на Mad Men при наградите "Еми"

След като четири поредни години хитовият сериал Mad Men ("Момчетата от Медисън Авеню") печели награда "Еми" за най-добра драматична поредица, с приза от снощната церемония в Лос Анджелис си тръгна Homeland, съобщава dnevnik.bg.

От 64-ото издание на наградите "Еми" за вечерна (праймтайм) продукция сериалът на Showtime си тръгна с още няколко отличия. Играещият в главната роля Деймиън Луис победи в категорията за най-добър актьор в конкуренция с Джон Хам (Mad Men), Брайън Кранстън (Breaking Bad/"В обувките на дявола") и Стив Бушеми ("Престъпна империя"). Клеър Дейнс донесе на Homeland и награда за най-добра актриса, като в тя също се бореше за приза в изключително трудна конкуренция – сред номинираните бяха още Кейти Бейтс (Harry's Law), Глен Клоуз (Damages), Джулиана Маргулес (The Good Wife) и Елизабет Мос от Mad Men, който изненадващо не беше отличен с нито един приз.
 
Джон Крайър завоюва втора награда "Еми" за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си на Алън в "Двама мъже и половина", като без награда останаха Алек Болдуин (30 Rock/"Рокфелер плаза 30") и Джим Парсънс ("Теорията за големия взрив"), а при актрисите в същия жанр победи Джулия Луис-Драйфус от Veep. "Двама мъже и половина" донесе награда и на Кейти Бейтс за най-добро гост-участие – в един от епизодите от изминалия сезон тя игра "призрака на Чарли Харпър", вече извадения от сюжета герой на Чарли Шийн.
 
Кевин Костнър, който през последните години няма много участия в киното и телевизията, ознаменува завръщането си с "Еми" за актьор в главна роля в минисериал за ролята си на Уилям Хетфийлд в Hatfields & McCoys, а в същата категория бяха Бенедикт Къмбърбач ("Шерлок") и Уди Харелсън (Game Change). Hatfields & McCoys излъчи още един победител, също свързван предимно с изявите си в киното – Том Беринджър, който триумфира в надпреварата за поддържащ актьор в минисериал.
 
Въпреки че Харелсън не успя да спечели награда за сериала си, това направи Джулиън Мур за ролята си на американския политик от Републиканската партия Сара Пейлин в него. Тя победи в конкуренция с Ашли Джъд (Missing) и Никол Кидман (Hemingway & Gellhorn).
 
Аарън Джонсън пък спечели второ "Еми" за поддържаща роля за участието си като Джеси в Breaking Bad, а при актрисите във второстепенни роли спечели Джули Боуен от Modern Family, който пък спечели награда за най-добър комедиен сериал.

Свързани новини

Ето кои са най-добрите сериали

21.09.2021

Кои личности ни напуснаха през 2015г.

30.12.2015

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

28.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

26.08.2014

"Звездно лято" с Маги Джанаварова

26.08.2014


flash