В кината от днес

Винаги в същия ден (One Day)

Ема Морли (Ан Хатауей) и Декстър Мейхю (Джим Стърджис) прекарват заедно нощта след дипломирането си, след което пътещата им се разделят и всеки се заема да осъществи мечтите си. Но къде ще бъдат на същата дата точно една година по-късно? Ами след пет, десет... двайсет години? Понякога са заедно, понякога - не, но с времето връзката им става все по-силна и по-зряла.

"Винаги в същия ден" е сниман по едноименната книга на Дейвид Никълс, от която са продадени над 650 000 копия, преведена е на над 37 езика, а сред заклетите й фенове е Дукесата на Корнуел - Камила. Три месеца книгата е част от класацията за бестселъри на  New York Times.

Мъжете, които мразеха жените (The Girl with the Dragon Tattoo)

Шведската трилогия за непокорната хакерка Лисбет и журналиста Микаел предизвика истински фурор по европейските екрани, а това е щатската версия, с която се е заел Дейвид Финчър.

В ролята на Микаел е Даниел "Бонд! Джеймс Бонд!" Крейг, а Лисбет е поверена на Рууни Мара, с която Финчър работи в предишния си проект "Социална мрежа".

Сред останалите звезди откриваме Робин Райт, Джоли Ричардсън, Кристофър Плъмър и Стелан Скарсгаард – оригинален швед в холивудска продукция по шведски роман.

50/50

Млад мъж превръща опасна болест в уникална възможност да изживее живота 50/50. Това е забавна, трогателна и оригинална история за приятелството, любовта и оцеляването, където главните роли се изпълняват от Джоузеф Гордън-Левит и Сет Роугън.

Монтажист на лентата е Зени Бейкър /"Следи и докладвай"/. Художник на продукцията е Ани Спиц /"Сайръс"/. Художник по костмите е Карла Хетланд /"Ефектът на пеперудата"/.



flash