Джоан Роулинг искала да убие Рон Уизли

Британската писателка Джоан Роулинг, автор на серията книги за Хари Потър, обмисляла да "убие" един от главните герои в поредицата - Рон Уизли, съобщи в. "Гардиън".

Това Роулинг е разказала в интервю за Даниъл Радклиф, което трябва да се появи на DVD с последния филм "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2". Роулинг е признала, че първоначално не е планирала някой от тримата главни герои да умира, но в даден момент променила мнението си. "Наистина си го помислих и се спрях на Рон" - заявила Роулинг.

Желанието да "убие" един от главните герои, Роулинг е свързала с депресията, обхванала я по средата на написването на поредицата. По думите й тя искала това да е Рон напук на читателите, но въпреки че я обзели подобни мисли, никога не би могла наистина да го стори.

Преди Джоан Роулинг бе признала, че най-любимият й герой от книгите е самият Хари Потър, въпреки че повечето почитатели на поредицата предпочитат най-вече Рон Уизли.

В САЩ премиерата на "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" се състоя на 15 юли 2011 г. Още през първия ден от появата си на екран, лентата постави рекорд в САЩ, събирайки от продажбата на билети 92,1 милиона долара. Лицензираното издание на втората част от филма "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" ще се появи в продажба този месец.



flash