Търси в сайта...

Еди Мърфи официално бе обявен за водещ на Оскарите

Еди Мърфи, който по-рано бе сочен за фаворит, ще бъде водещ на церемонията по връчването на наградите "Оскар" през февруари 2012 г. за пръв път в своята кариера.

Новината подсказва, че организаторите на наградите се надяват на много смях в залата, след като тазгодишните водещи Ан Хатауей и Джеймс Франко бяха определени като скучни от критиката и по-голямата част от зрителите.

Работата на водещ на Мърфи, чиято кариера започва на 15 години като стенд-ъп комедиант, ще го срещне с режисьора Брет Ратнър. Заедно с ко-продуцента на "Оскарите" Дон Мишър, двойката ще допринесе за комедийния нюанс на наградите, които се опитват да привлекат и младата и по-масовата публика, след като големите награди през последните години отиват най-вече при драми, които пък са насочени към по-възрастните зрителите.

В свое изявление Мърфи пише, че за него е чест да се присъедини към имена на водещи на наградите като Боб Хоуп, Били Кристъл, Стив Мартин и Упи Голдбърг.

Продуценти на церемонията миналия февруари бяха Мишър и Брус Коен ("Американски прелести"). Миналата година в продуцентския състав бе и Адам Шанкман, режисьор на мюзикъла Hairspray. На този фон Ратнър контрастира с професионална биография, включваща режисирането на филми като "Час Пик" и X-Men: The Last Stand.
 

Дневник.бг



flash