"Южнячки" отново начело на разтърсения от ураган боксофис

Тежкият труд на камериерки в "Южнячки" се задържа на върха на разтърсения от ураган боксофис и победи трио от нови заглавия с 14,3 милиона долара приходи от продажби в Северна Америка, според оценки на индустрията.

Ураганът "Айрин" принуди затваряне на кина на големи пазари като Ню Йорк и задържа киноманите у дома на голяма територия от Източното крайбрежие. Домашните продажби на билети спаднаха с 23 % в сравнение със същия уикенд година по-рано, по данни на Hollywood.com. Драмата за тъмнокожи камериерки в Мисисипи от ерата на борбата за човешки права зае върховото място на пазара в САЩ и Канада втора поредна седмица. Филмовата адаптация на бестселъра на Катрин Стокет донесе общи приходи от 96,6 милиона долара от премиерата си преди три седмица, съобщи разпространителят Walt Disney Co.

Екшънът "Колумбиана" дебютира на второ място с приходи от 10,3 милиона долара, надхвърляйки очакваните от студиото 8 милиона долара. Филмът е с участието на актрисата Зое Салдана в ролята на жена, която е очевидец на убийството на родителите й като дете в Богота и израства като убиец, търсещ отмъщение.

Филмът на ужасите "Don`t Be Afraid of the Dark" с участието на Кейти Холмс и Гай Пиърс завърши трети уикенда с продадени билети за 8,7 милиона долара. 



flash