Българският боксофис посиня

Премиерната комедийна продукция “Смърфовете” оглави българската боксофис класация със спечелени за първия уикенд 129 479 лева. Историята на смърфовете Смърфиета и Гаргамел, примесена с игрално кино, е гледана от 12 754 зрители.

В САЩ комедията надмина очакванията на боксофис анализаторите и само до момента общите световни приходи на “Смърфовете” се равняват на 330 милиона долара.

Друга премиера за миналия уикенд - комедията "Шефове гадняри", е на втора позиция в боксофиса. Филмът е гледан от общо 7333 зрители и е събрал 72 678 лв.

Екшън фантастиката "Каубои и извънземни" е на трето място сред най-гледаните филми. Филмът с Харисън Форд и Даниел Крейг е гледан вече от 17 057 зрители и е събрал над 138 хил. лв. от билети за десетте си дни на екран.

Класацията продължава с "Възходът на планетата на маймуните" на четвърто място, триизмерният филм "Нощта на ужасите" е на пета позиция, комедията с Джъстин Тимбърлейк и Мила Кунис "По приятелски" на шесто място, втората част от последния филм "Хари Потър и даровете на смъртта" е на седмо място, "Капитан Америка: Първият отмъстител" е на осмо място, "Трансформърс 3" на девето и анимацията в 3D формат "Колите 2" заема десето място.

actualno.com



flash