Сивиръс Снейп е най-великият герой в романите за Хари Потър

Сивиръс Снейп, мистериозният учител по отварите в училището за магии Хогуортс, беше определен за най-великия герой в поредицата "Хари Потър" в допитване сред почитателите на романите на MTV News.

Снимка: Getty Images/Gulliver

Снейп, който беше изигран на големия екран от британския актьор Алън Рикман, беше обявен за победител в Световната купа по Хари Потър на MTV News. В отделно допитване на сайта NextMovie.com читателите определиха Беатрикс Лестранж за любимия им злодей в книгите за малкия магьосник преди ученика и съперник на Хари Потър Драко Малфой.

След седем книги и осем филма, последният, от които "Хари Потър и даровете на смъртта" 2 беше показан за първи път тази седмица, смъртта на главния учител в Хогуортс Албус Дъмбълдор е определена като най-незабравимия момент в поредицата с 51% от гласовете на близо 36 000 участници в допитването. Времевъртът на Хърмаяни Грейнджър е магическото устройство, което повечето почитатели на сагата биха искали наистина да съществува, следван от мантията "невидимка" на Хари. Невил Лонгботъм е героят, за когото феновете искат да има отделен филм или книга, следван от Луна Ловгууд.

С края на ерата на Хари Потър почитателите били помолени също така да предскажат коя звезда ще има най-голям успех в бъдеще. 43% гласували за Рупърт Гринт (в ролята на Рон Уийзли), следван от Даниел Радклиф (в ролята на Хари Потър) с 22% и Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър) със 17%.

Виж снимки от премиерата на "Хари Потър и даровете на смъртта 2 "!



flash