Кенет Брана няма да снима "Тор" 2

Кенет Брана, режисирал първата част на суперпродукцията "Тор", е отказал за оглави снимките на продължението на лентата, съобщи Deadline. "Тор-2" трябва да бъде пуснат по кината на 26 юни 2013 г.

Главната роля ще бъде изпълнена от Крис Хемсуърт.

Първоначално британският режисьор бе казал, че е готов да участва в снимките на втората част от поредицата. По-късно обаче обяви, че ще остане в проекта само като продуцент. Брана каза, че напука режисьорското кресло по свое желание. Той добави, че продължава да е голям фен на комиксите на "Марвел".

Кой ще режисира "Тор 2", не е ясно. Знае се обаче, че лентата ще бъде пусната по кината веднага след третата част на "Железният човек" (май 2013 година).

Суперпродукцията "Тор: Богът на гръмотевиците" е по комикса на "Марвел". Тя се разпространява в 3D-формат от 21 април 2011 г. и е режисирана от Кенет Брана. В нея се разказва за бога на гръмотевиците от Скандинавската митология - Тор от Асгард. Могъщият Тор, чийто образ е пресъздаден по великолепен начин от Крис Хемсуърт, е силен, но арогантен войн, чийто безразсъдни действия разпалват война. Тор е наказан и запратен на Земята да живее сред хора. Щом попада там, той научава каква е цената да бъдеш истински герой, когато най-зловещият възможен враг изпраща мрачните сили на Асгард срещу Земята.

Във филма участват още носителите на "Оскар" Натали Портман и Антъни Хопкинс. Лентата донесе приходи от продажбата на билети в размер на 437 милиона долара, което я превърна в една от най-успешните през годината от финансова гледна точка.

actualno.com



flash