Зеленият фенер номер едно в САЩ

Фантастичният филм "Зеленият фенер" оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от продажбата на билети през премиерния си уикенд в размер на 52,7 милиона долара.  

Лентата е заснета по едноименния комикс. Във филма се разказва за братство от войни - т.нар Зелени фенери, които пазят междугалактическия ред . Всеки Зелен фенер носи пръстен, който му дава суперсили. Когато нов враг на име Паралакс заплашва да наруши баланса във Вселената, съдбата на Земята и Фенерите попада е в ръцете на един новобранец, първия човек в редиците им - Хал Джордън, в чиято роля се превъплъщава Райън Рейнолдс. 

На второ място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада през уикенда се нарежда филмът "Супер 8", заснет от Джей Джей Ейбрамс по негов оригинален сценарий  и продуциран  от Стивън  Спилбърг. Лентата донесе на създателите си приходи от продажбата на билети в размер на 21,3 млн. долара. Общо за 10-те дни, през които се прожектира в Северна Америка, лентата е събрала 72,8 млн. долара. 

На трето място в класацията през уикенда е семейната ледено студена комедия  "Пингвините на мистър Попър" с Джим Кери и 
дресирани пингвини в  главните роли. Тя донесе приходи от 18,2 млн. долара. Създателите на продукцията признават, че най-големият проблем по време на снимките била температурата. Тя трябвало постоянно да е около нулата, за да могат животните да се чувстват добре и да изпълняват командите на дресьорите си.
В първата петица на филмите с най-големи приходи през уикенда в Северна Америка са още  "Х-Мен: Първа вълна" с 11,5 млн. долара (общо досега 119,9 млн. долара) и комедията "Последният ергенски запой 2" с 9,6 милиона (общо 232,7 милиона  долара


flash