Х-мен на върха на боксофиса в САЩ

Филмът "Х-Мен: Първа вълна" ("X-Men: First Class"), който разказва за историята на популярните мутанти преди събитията от предишните филми, застана начело на северноамериканския боксофис с печалби от 56 милиона долара.

В петата част на сагата, с участието на Джеймс Макавой и Майкъл Фасбендър, супергероите участват в Кубинската ракетна криза, като разкриват не само началото на историята на Х-мен, а и "тайна история" на Студената война.

Екипът на Marvel Comics свали от челното място "Последният ергенски запой II", който събра 32,4 милиона. Общо филмът е спечелил 187 милиона долара за две седмици, по данни на Exhibitor Relations. Критиците обвиниха нецензурната комедия в липса на оригиналност. Брадли Купър и компания все още се опитват да разберат какво са правили след ергенското си парти - както и в първия филм - но този път арена на действието е Банкок вместо Лас Вегас.

На трето място, "Кунг-фу Панда 2" събра 24,3 милиона. Общите приходи за 2 седмици са от 100 милиона долара. Водещите роли се озвучават от Джак Блек и Анджелина Джоли.



flash