Ще бутне ли "X-Men" петия "Карибски пирати"

"Последният ергенски запой II" през изминалия уикенд буквално отвя конкуренцията в американския бокс офис, включително пожъналия огромен успех "Карибски пирати: В непознати води". 

В останалите части на света обаче най-новият филм на Джони Деп все още оглавява филмовите класации. Четвъртият проект за пиратите събра близо 640 млн. щатски долара по целия свят, което е значително повече от приходите на "Тор" и "Бързи и яростни V" за целия им престой на големия екран. Именно тази преднина навярно ще се окаже достатъчна за лентата да остане лидер по приходи и да не бъде изместена от втория проект за махмурлиите от бандата на Брадли Купър.

В надпреварата за лидерство в бокс офиса обаче скоро ще влезе нов участник - "X-Men: Първа вълна". По всичко личи, че предисторията на Marvel ще регистрира огромни приходи, след като филмът получи 91% одобрение сред киноманите. По тази причина според критиците въпросът в момента е не дали ще бъде успешен, а дали новият "X-Men" ще настигне и дори задмине "Карибски пирати".



flash