"Последният ергенски запой 2" начело на боксофиса

Нецензурната комедия "Последният ергенски запой -2" събра 86,5 милиона долара в северноамериканския боксофис през уикенда, най-големият дебют за комедия досега.

Според оценки на студиата, продължението на творбата на Warner Bros Pictures постави рекорд и за филм от категорията "R". С големи приходи за новото заглавие "Kung Fu Panda 2" и втората седмица на "Карибски пирати: В непознати води" Холивуд се насочва и към най-добрия дълъг Memorial уикенд.

Първите 12 филма в класацията по приходи вече донесоха на създателите си 216,4 млн. долара, като се очаква окончателната сума да е по-висока. Въпреки хладните оценки на критици, според които продължението е практически копие на оригинала, "Последният ергенски запой -2" изпревари анимацията от 2007, очаровала публиката - "The Simpsons Movie" и "Сексът и градът" от 2008, за да се превърне в най-голямата комедия и най-добрият филм от категорията "R" (филм за пълнолетни).

"Не е имало подобен сбор от приходи за комедия. Това чупи всички рекорди", заяви Дан Фелман, президент за разпространението в САЩ на Warner Bros. Семейната анимация на DreamWorks "Kung Fu Panda 2" с участието на Джак Блек и Анджелина Джоли и направен на 3D е втори по приходи с 48 млн. долара. Междувременно четвъртият филм от "Карибски пирати" на Walt Disney Co продължава да доминира боксофиса. Заглавието събра 39,3 милиона долара в САЩ и в Канада във втората си седмица.



flash