Орландо Блум отново става елф

Британският актьор Орландо Блум, най-известен с ролите си в митологичния епос Troy, първите три филма от адвенчър поредицата Pirates of the Caribbean и трилогията Lord of the Rings, отново ще се преобрази в елф, присъединявайки се към актьорския състав на най-скъпата филмова продукция на всички времена – двуактовата широкоекранна лента The Hobbit, базирана на романа "Билбо Бегинс или дотам и обратно", чиито снимки стартираха през месец март в Нова Зеландия.

34-годишният Блум, който записа участие в две нови продукции с дати на издаване през 2011 г. - The Good Doctor и The Three Musketeers, и потвърди ангажимента си към други три - The Laureate, Idea in America и Lola Versus, ще влезе за четвърти път в образа на Леголас, партнирайки си както с не малко от актьорите, с които бе реализирана трилогията Lord of the Rings (Кейт Бланшет, Иън Маккелън, Анди Съркис), така и с няколко нови лица, с които ще работи за първи път.

Сред тях са сънародниците му Мартин Фрийман, комуто режисьорът Питър Джаксън (Peter Jackson) повери главната роля – на храбрия полуръст Билбо Бегинс, и Стивън Фрай, който потвърди участието си в The Hobbit преди броени дни и ще влезе в образа на Господаря на Езерния град.

"Не мога да опиша вълнението си от факта, че отново ще работя с Орландо. И знаете ли кое е най-забавното – аз определено изглеждам поостарял, а той – ни най-малко! Предполагам това е причината да направи толкова великолепен елф!", споделя новозеландският филммейкър чрез съобщение във Facebook.

The Hobbit Part 1 трябва да излезе по екраните по Коледа на 2012 г., а Part 2 – по същото време на следващата година.

avtora.com



flash