Патинсън с най-голяма печалба сред младите британци

През 2010 година актьорът от "Здрач" Робърт Патинсън е получил хонорар в размер на 19 милиона британски лири, което го превръща в най-високоплатената звезда за годината, съобщи в. "Сънди таймс".

Изданието публикува класация на най-богатите млади британци под 30 години. Въпреки огромната сума, която е заработил миналата година, Патинсън отстъпва в нея първото място на 21-годишния Даниъл Радклиф, спечелил досега общо 48 милиона лири. Хонорарът на Радклиф за 2010 година обаче е само 6 млн. лири.

Звездата от "Здрач" е на второ място в класацията на в. "Сънди таймс" с 32 милиона лири. Следва го Кийра Найтли с 30 милиона лири. След нея се нарежда Кийра Чаплин, внучка на Чарли Чаплин, с 28 млн. лири.

Петото и шестото място си разделят други две звезди от поредицата филми за Хари Потър - Ема Уотсън и Рупърт Грийн с 24 млн. лири. Принцовете Уилям и Хари са на 12-о място в класацията.

Предполага се, че в близко бъдеще Патинсън може да изпревари Радклиф по размер на състоянието си. Твърди се, че той ще получи 2,5% от приходите от продажбата на билети от следващите два филма от поредицата "Здрач". А Радклиф вече приключи с участието си във филмите за Хари Потър.



flash