Брад Пит и Шон Пен в най-мистериозния филм на 2011

Ако до този момент не сте чували особено за филма "Дървото на живота" (The Tree of Life), можем да ви успокоим, че както често казваме, вината не е във вашия телевизор. Въпреки направо зашеметяващия актьорски тандем между звезди като Шон Пен и Брад Пит, фентъзи драмата бе едно от най-мистериозните заглавия в последните години по съвсем проста причина - че е дело на иначе гениалния Терънс Малик (Terrence Malick).

Прочутият американец е известен с факта, че напомня за себе си през 6-7 години, като в този промеждутък е абсолютно неоткриваем за широката публика. Така например, когато нашумява с Badlands и Days of Heaven през 70-те и е обявен за голямата надежда на американското филмово изкуство, той просто изчезва от "светлината на прожекторите".

Завръща се след цели 20 години с още по-фамозния "Тънка червена линия" (The Thin Red Line), номиниран за цели 7 Оскара (като още там работи с Шон Пен). И отново следва период на затишие, след което през 2005 г. представя адвенчър драмата New World.  

Идеята за "Дървото на живота" се ражда малко по-късно, като първоначално за главната роля е спряган самият Хийт Леджър (Heath Ledger). След кончината на австралиеца, Малик решава да се довери на Шон Пен и Брад Пит, които в знак на уважение приемат да участват в лентата срещу символичен хонорар.

И тъй като традицията си е традиция, макар снимачният период да приключва броени месеци след това, а The Tree of Life да се очаква на екран около Коледа 2009 г., по непонятни за нас причини продукцията отново потъва в забвение. Няма масивна рекламна кампания, няма изяви на главните действащи лица, абсолютно нищо.

С оглед на това, дори и фактът, че поне сюжетът е известен, предизвиква известно успокоение – лентата разказва историята на обикновено семейство от американския среден запад, като проследява взаимоотношенията между родителите и тримата им сина (тук е любопитно да споменем, че Брад Пит всъщност играе баща на Шон Пен).

Добрата новина е, че в крайна сметка явно ще дочакаме появата на "Дървото на живота" и по родните киносалони, тъй като най-мистериозният филм на 2011 година се очаква официално у нас на 27 май. Дотогава ви предлагаме бърз поглед какво ви очаква с официален трейлър.

avtora.com



flash