"ТОР" - най-касовата премиера на Marvel в България

През премиерния си уикенд в България "ТОР: Богът на гръмотевиците" достигна приходи от 207 012 лева от 29 3D екрана, включително Mtel IMAX. Заедно с предпремиерните прожекции до момента е събрал 249 628 лева, като около 20% от приходите са от IMAX3D формата.

С показателите си от премиерния уикенд, "ТОР" изпреварва всички филми на студиото Marvel, излизали на кино у нас досега. Сред тях са продукции като „Призрачен ездач”, поредиците “X-Men”, „Железен човек” и „Човекът паяк”.

"ТОР: Богът на гръмотевиците" излезе в България седмица преди премиерата в САЩ, където зрителите ще могат да го гледат от този петък.

Приключенската  история "ТОР: Богът на гръмотевиците", вдъхновена от митологията на древните викинги, е за пътя на страховития герой Тор, прогонен на Земята от царството Асгард. 

Синът, нетърпелив да се докаже пред баща си Один (Антъни Хопкинс), е в остър конфликт със смъртно обидения си брат Локи, но е подкрепян от жената, която му помага да види света с нови очи (Натали Портман). Падналият бог Тор, открива своята човешка същност на Земята, за да научи урока, който кралят на Асгард иска да му даде, и да достигне до мъдростта, която ще го превърне от смел, но арогантен воин, в достоен наследник на престола.
 
На фона на невероятни 3D ефекти, както на Земята, така и в митологичното кралство, борбата между мощните сили на злото и падналия бог ще отведе зрителя на зрелищно пътуване през вселената на Марвел.


flash