Търси в сайта...

Ранго оглави американския боксофис

Анимационният уестърн "Ранго", в който главния герой говори с гласа на Джони Деп, събра най-много приходи в кината в САЩ този уикенд, съобщава Дневник. В премиерните си три дни на екран филмът на "Парамаунт", режисиран от Гор Вербински ("Карибски пирати") спечели 38 млн. долара.

Като цяло приходите през уикенда са с 32% по-слаби от същия период на миналата година, когато доминираше "Алиса в страната на чудесата, но са по-добри от съответните дни на 2008 и 20009 г.

"Ранго" се завъртя едновременно на 5200 екрана в 3917 кина. Като цяло посещаемостта е по-висока от друг анимационен хит - "Как да дресираш дракон", но приходите са по-слаби, тъй като рисуваният уестърн няма триизмерна версия.

По данни на дистрибутора "Парамаунт пикчърс" 54% от зрителите са били жени, като също толкова са на възраст 25 и повече години.


Втората позиция в американския боксофис е за научно-фантастичния "The Adjustment Bureau" с Мат Деймън и Емили Блънт, събрал 20.9 млн. долара при дебютът си на 3200 екрана в 2840 кина.

Третата премиера за уикенда - новият прочит на приказката за красавицата и звяра Beastly с Алекси Петифер и Ванеса Хъджинс спечели 10.1 млн. долара.

Най-голямото разочарование сред новите заглавия в американските кина е комедията "Take Me Home Tonight", която със скромните 3.5 млн. долара е на 12-то място в класацията по приходи този уикенд.



flash