Тилт тръгва по кина на 11 февруари

Явор Бахаров - в ролята на Сташ, влиза в затвора, за да запази любовта си с Радина Кърджилова /Беки/, във филма "Тилт" - дебют в игралното кино на режисьора Виктор Чучков-син, копродукция с Германия. 

 
Филмът - с три отличия от фестивала "Златна роза", между които за главна и за поддържаща мъжка роля - на Явор Бахаров и на Ованес Торосян - излиза по кината в цялата страна на 11 февруари - с 26 копия, което за първи път се случва с български филм според разпространителите. Въпреки че действието се развива в началото на 90-те години, киноразказът е много актуален и е насочен към младата публика - не се занимава с политически проблеми, а със съдбите на младите хора, отбелязват от екипа.
 
Историята започва малко преди 10 ноември 1989 г. Сташ е на 22 години, а Беки - на 18, когато се влюбват. Момчето и трима негови приятели - Ангел /Ивайло Драгиев/, Гого /Ованес Торосян/ и Дъвката /Александър Сано/, мечтаят да отворят свое заведение с машини за флипер. От играта идва заглавието на филма, което означава "блокаж" и е метафора за съдбата на героите. Младежите събират пари, като продават касети с порнофилми, тиражирани от Змията /Филип Аврамов/. От ревност, че не е успял да привлече вниманието на Беки, въпреки продължителните си опити, Дъвката предава приятелите си. Бащата на момичето - полковник Катев /Георги Стайков/, шеф в милицията, се ангажира със случая, защото открива дъщеря си сред арестуваните. 
 
Налага се младежите да емигрират в Германия.Сценарият е на режисьора и на неговия брат Борислав Чучков, който е и продуцент. Оператор е Рали Ралчев. Филмът е сниман с модерна кинотехнология - red one, която дава възможност за нови дигитални ефекти. Музиката е на Виктор Чучков, Димитър Василев - Нуфри, и Явор Русинов.  



flash