Алек Болдуин е изправен пред нови обвинения по делото "Rust"

Спецпрокурори от Ню Мексико заявиха миналата седмица, че ще представят нови доказателства срещу Алек Болдуин пред голямо жури по делото за фаталната стрелба през 2021 на кинематографистката на филма "Rust", Халина Хътчинс.
 
"След задълбочено разследване през последните няколко месеца излязоха наяве допълнителни факти, които според нас показват, че г-н Болдуин има престъпна вина за смъртта на Халина Хътчинс и стрелбата по Джоел Соуза", казаха специалните прокурори Кари Мориси и Джейсън Луис. Специалните прокурори ще представят случая  пред голямо жури в Ню Мексико през следващите седмици.
 
Снимките на "Rust" започнаха 18 месеца след смъртоносния инцидент
 
Болдуин отрече да е натиснал спусъка на "Колт"-а 45-ти калибър, който държеше по време на репетиция на снимачната площадка на американския уестърн, сниман близо до Санта Фе, Ню Мексико, на 21 октомври 2021. Все пак пистолетът е уцелил Хътчинс, която беше откарана по спешност в болница, където  почина по-късно същия ден.
 
 
Адвокатите на Болдуин, Люк Никас и Алекс Спиро, казаха пред репортери: "Жалко е, че една ужасна трагедия се превърна в това погрешно наказателно преследване. Ще отговорим на всички обвинения в съда."
 
Оръжейникът на "Rust", Хана Гутиерес-Рийд, пледира за невинна по обвинения в непредумишлено убийство, но отново ще бъде изправена пред съда.
 
Съгласно закона на Ню Мексико присъда за непредумишлено убийство може да доведе до лишаване от свобода до 18 месеца и глоба от $5000.

Свързани новини

Съдят Алек Болдуин през юли

15.04.2024

Сагата няма край

17.08.2023

Свалиха обвиненията от Алек Болдуин

21.04.2023

Отново снимат фаталния уестърн

19.04.2023

Съдът взе решение

02.02.2023


flash