Свалиха обвиненията от Алек Болдуин за фаталния инцидент с Халина Хътчинс

Обвиненията за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин във връзка със стрелбата на снимачната площадка на филма "Rust" ще бъдат оттеглени. Това заявиха адвокати на актьора
 
"Доволни сме от решението да се прекрати делото срещу Алек Болдуин и насърчаваме правилното разследване на фактите и обстоятелствата на този трагичен инцидент“, казаха адвокатите му Люк Никас и Алекс Спиро.
 
Болдуин беше обвинен през януари за смъртта на операторката Халина Хътчинс на снимачната площадка на уестърна в Ню Мексико миналата година. Ако беше признат за виновен, той можеше да бъде осъден на 18 месеца затвор.
 
Актьорът не се призна за виновен за стрелбата и през есента на 2022 г. постигна споразумение с членовете на семейството на починалата, че няма да повдигат обвинения за убийството.
 
Въпреки това прокурорката на щата Ню Мексико Мери Кармак-Алтвайс каза тогава, че споразумението нямало да повлияе на окончателното решение дали ще бъде повдигнато наказателно обвинение срещу Болдуин. Сега нейното твърдение става невалидно, пише БГНЕС. 
 
Преди дни стана ясно, че 18 месеца след смъртоносния инцидент, снимките на уестърна ще бъдат подновени, а вдовецът на загиналата операторка Матю Хъчинс ще бъде в ролята на изпълнителен продуцент.

Свързани новини

Съдят Алек Болдуин през юли

15.04.2024

Нов развой на сагата

23.10.2023

Сагата няма край

17.08.2023

Отново снимат фаталния уестърн

19.04.2023

Съдът взе решение

02.02.2023


flash