Нов доклад опровергава Алек Болдуин за фаталната стрелба на снимачната площадка на "Rust"

Нов доклад за стрелбата с фатален край на снимачната площадка на филма "Rust" поставя под съмнение разказите на актьора и продуцента Алек Болдуин за инцидента, предаде БТА.
 
Той отрича да е натиснал спусъка на пистолета, с който беше застреляна операторката Халина Хъчинс. Според експерти по оръжия обаче спусъкът "е трябвало да бъде натиснат". Представители на актьора заявиха, че не могат да коментират последното развитие по случая.
 
Обвиненията за непредумишлено убийство срещу актьора бяха свалени през април, но прокурорите заявиха, че това "не освобождава Болдуин от наказателна отговорност". Те заявиха, че обвиненията срещу него могат да бъдат повдигнати отново във връзка със стрелбата през октомври 2021 на снимачната площадка в Ню Мексико. 
 
Новият доклад, изготвен от експертите по оръжия Люсиен Хаг и Майк Хаг, е предаден на прокурорите в Ню Мексико във вторник. Според документите, по-рано прокурорите са заявили, че разполагат с информация за предполагаема модификация на оръжието, използвано от актьора на снимачната площадка на "Rust".
 
Адвокатите на отговорничката за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес Рийд, която също е обвинена в непредумишлено убийство, заявиха, че докладът на Хаг "не посочва никаква модификация на пистолета" и "уточнява, че спусъкът е трябвало да бъде натиснат".
 
"Въпреки че Алек Болдуин многократно отрича да е натиснал спусъка, проведените тестове, констатации и наблюдения показват, спусъкът е трябвало да бъде натиснат достатъчно силно, за да се задейства системата на оръжието", се казва в част от доклада за оръжията, включен към съдебните документи.
 
Миналата седмица Хана Гутиерес Рийд пледира невинна по отправените ѝ обвинения в неумишлено убийство и фалшифициране на доказателства, свързани за стрелбата. Съдебният процес срещу нея е насрочен за 6 декември, а ден по-рано ще бъдат избрани заседателите.
 
Засега не е ясно дали констатациите в новия доклад ще доведат до повдигане на обвинения срещу Алек Болдуин.

Свързани новини

Съдят Алек Болдуин през юли

15.04.2024

Шакира отнесе 7 млн. долара глоба

21.11.2023

Заради полова дискриминация

10.11.2023

На съд заради предполагаемо плагиатство

03.11.2023

Робърт де Ниро в разгара на съдебно дело

02.11.2023


flash