Прощалното турне на Елтън Джон счупи всички рекорди

Някои хора цял живот са на гребена на вълната. Пръв сред тези хора днес е Елтън Джон. 
 
Феноменалният музикант може да се гордее с още едно невероятно постижение в кариерата си: прощалното му турне “Farewell Yellow Brick Road”, което започна още през 2018 година, счупи всички рекорди и се превърна в най-печелившото за всички времена в цялата история на музиката. Информацията е на Billboard, а приходите, които турнето е успяло да постигне са… 817,9 милиона долара. Към днешна дата.
 
 
Трябва да имаме предвид, че това умопомрачително турне, което премина през доста перипетии, все още не е е приключило. Не трябва също да забравяме, че вече е официално обявено, че Елтън Джон ще бъде един от хедлайнерите на тазгодишния фестивал в Гластънбъри.
 
 
Откакто обяви, че ще се оттегли от голямата сцена, Джон се отправи на незабравимо музикално пътешествие през няколко континента, като към днешна дата е успял да направи 278 концерта. То започна с открити и закрити зали и арени (а на по-късен етап и стадиони) в Северна Америка и Европа, а след това се насочи към Океания. Любопитен факт е, че за около две години турнето направи 200 милиона долара приходи от залите, но впоследствие само за няколко месеца направи същата сума от големите стадиони.
 
И Eлтън Джон си тръгва от Twitter, кори растящата дезинформация
 
Така или иначе турнето на Елтън Джон е първото, което преминава прага от 800 милиона долара. Така сър Елтън официално победи своя приятел Ед Шийрън, който имаше уникален успех с турнето “The Divide” (776 милиона долара). Шийрън постигна този успех през 2019, като тогава успя да детронира U2 и тяхното “The 360 Tour” (736 милиона долара). Огромен респект за Елтън Джон, който на 75 години показва, че все още е еталон за качество.
 
Симеон Чешмеджиев 

Свързани новини

Здравни проблеми с Елтън Джон

29.08.2023

Елтън Джон в защита на Кевин Спейси

17.07.2023

Eлтън Джон каза сбогом на "Гластънбъри"

26.06.2023

Eлтън Джон също напусна Twitter

12.12.2022

Чака ни шоу на Пирамидата

02.12.2022


flash