Елтън Джон се сбогува с британската публика на сцената на Гластънбъри 2023

Музикалната икона сър Елтън Джон ще оглави британския фестивал Гластънбъри идното лято. 
 
Това ще бъде последният му концерт в родната Англия, част от неговото световно прощално турне с феновете, съобщи току-що BBC. Събитието ще се състои на 25 юни, Елтън ще свири на Пирамидената сцена (или просто Пирамидата) и организаторите обещават незабравимо шоу.
 
 
"Няма по-подходящ начин да се сбогувам с британските си фенове. Нямам търпение да се потопя в духа на най-великия фестивал в света. Ще бъде невероятно вълнуващо.", каза сър Елтън в специално изявление, с което обяви събитието.
 
Kонцертът идва пет години, след като музикантът обяви прощалното си световно турне "Yellow Brick Road", което попадна във водовъртежа на световната пандемия и затова все още не е приключило. Другата причина е, че по план турнето е изключително мащабно и включва общо 350 концерта. По първоначален замисъл то трябваше да приключи още през 2021 и да даде на 75 годишния изпълнител повече време да бъде със семейството си, но редица проблеми се съчетаха и това така и не се случи. Сред тях и здравословни такива – Елтън Джон се контузи тежко след падане.
 
 
Наскоро приключи американската част от неговото турне, с тридневно шоу на стадиона на бейзболния отбор LA Dodgers, където през далечната 1975 той циментира статута си на суперзвезда с два исторически концерта, в които носеше униформата на отбора.
 
 
Това се случи и по време на последния му концерт на американска земя, като той изпя някои от най-големите си хитове – "Rocket Man", "Tiny Dancer", "Your Song" и "Philadelphia Freedom". Към Елтън Джон се присъединиха и гост звездите Бранди Карлайл, Кики Дий и Дуа Липа.

Свързани новини

Здравни проблеми с Елтън Джон

29.08.2023

Елтън Джон в защита на Кевин Спейси

17.07.2023

Eлтън Джон каза сбогом на "Гластънбъри"

26.06.2023

На върха на вълната до последно

31.01.2023

Eлтън Джон също напусна Twitter

12.12.2022


flash