- 13:00
- Хитовете днес
- 01:00
- Хитовете днес
- 20:00
- Fresh! Top 30
- 22:00
- Хитовете днес
- 00:00
- Хитовете днес
ERIC SARDINAS
Звездата на световната блус-рок сцена ЕРИК САРДИНАС – отново с концерт на живо в София ! Виртуозният китарист ще представи на 10 октомври в София Лайв Клуб новия си албум “Stick&Stones”, записан в звукозаписната компания “Prtovoke Records” и излязъл на пазара на 30 август тази година. Продуцент е Мат Грубер /работил и със “Scorpions”/ , който възстановява сътрудничеството си със Сардинас и неговата група “Big Mottor”.
В този албум САРДИНАС отново съвместява по уникален начин миналото, настоящето и бъдещето на музиката – такава, каквато трябва да бъде. Дали акустично, дали еликтрически – в този албум триото нито за момент не губи характерния си саунд на живо. Басистът Левел Прайс и барабанистът Крис Фрейзър блестящо допълват и подпомагат експресивността и енергията на Ерик Сардинас в поднасянето на този богато оцветен музикален калийдоскоп. ”Както обикновено, всяка изсвирена нота е пълна със смисъл и има своята магнетичност за мен, с нея винаги се казва нещо”, споделя виртуозът. И допълва за текстовете на песните : ”Аз обичам да пиша на универсални тематики. Работата е там, да успея да намеря мой собствен уникален начин с който поднеса на публиката тези теми и да изразя себе си по възможно най-експресивния си начин”.
Албумът “Stick&Stones” ЕРИК САРДИНАС записва с персонална изработена за него китара - модернизирана електрическа версия на китарата, използвана обичайно от традиционните блус-изпълнители. От края на 90-те години Сардинас свири на стотици концерти всяка година и се превръща в главна атракция по световните музикални сцени и фестивали. Китаристът споделя : „Да свиря нон-стоп по целия свят, изпълнен с енергия, да изживявам всеки отделен момент – това винаги ме е вдъхновявало. С това се събуждам и за това живея. Да правя музиката, която обичам – това ме съхранява жив във всеки един момент и позволява на моето сърце да говори на хората, с музиката която свиря”
ЕРИК САРДИНАС е познат в България от участието с в концерта на Стив Вай и от присъствието си в първото издание на музикалната проява SOFIA BLUES MEETING.
Преди да започне шоуто , в началото на вечерта, като въведение и за настроение е предвидена кратка но много яка „загрявка” с ВАСКО КРЪПКАТА и ПОДУЕНЕ БЛУС БЕНД.
Концертът на Ерик Сардинас е съпътстващо събитие към Музикалната конференция за Югоизточна Европа “SeeMe” и се осъществява с любезното съдействие на София Лайв Клуб и Sofia Blues Meeting – член на European Blues Union.