И останалите ''Приятели'' събраха сили да се сбогуват с Матю Пери

Обичаният актьор Матю Пери беше намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис в края на октомври, а новината за смъртта му потопи в скръб феновете и колегите му. Два дни след смъртта му, неговите колеги от хитовия телевизионен сериал "Приятели" - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър, излязоха със съвместно изявление.

"Всички сме толкова съкрушени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от колеги. Ние сме семейство", се казва в изявлението им. "Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да се справим с тази неописуема загуба. С течение на времето ще кажем повече, както и когато сме в състояние. Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички, които го обичаха по света."

Вчера, обаче, започнаха да валят индивидуални постове от всички негови колеги от сериала. Първи беше Мат Лебланк.

"Матю, с натежало сърце ти казвам довиждане. Времето, което прекарахме заедно, честно казано е сред любимите моменти в моя живот. Беше чест да споделя сцената с теб и да те наричам свой приятел...Винаги ще се усмихвам, когато мисля за теб и никога няма да те забравя. Никога. Разпери крилата си и лети, братко, най-накрая си свободен. Много любов...И предполагам, че ще задържиш 20-те долара, които ми дължиш.", написа екранният Джоуи като сподели техни общи снимки от снимачната площадка на "Приятели".

 

 

Не след дълго с Пери се сбогува и Кортни Кокс. В знак на почит към дългогодишния си приятел тя сподели клип на една от най-популярните сцени с Чандлър и Моника от ситкома, в която двамата прекарват нощта заедно за първи път. В Инстаграм тя написа:

"Толкова съм благодарна за всеки миг, който имах с теб, Мати и ми липсваш всеки ден", гласеше текстът под него. "Когато работиш с някого толкова отблизо, колкото аз с Матю, има хиляди моменти, които бих искала да мога да споделя. Засега ето един от любимите ми. За да дам малко предистория, Чандлър и Моника трябваше да имат еднодневен флирт в Лондон. Но заради реакцията на публиката това се превърна в началото на тяхната любовна история".

 

 

Дженифър Анистън, която играеше Рейчъл в ситкома, си взе последно "сбогом" с дългогодишния си приятел с текст в социалните мрежи, гласящ: "Това е дълбока рана... Това, че трябваше да се сбогувам с нашия Мати, бе безумна вълна от емоции, каквато не съм изпитвала никога досега. Всички ние преживяваме загуба в някакъв момент от живота си. Загуба на живот или загуба на любов. Способността да скърбиш ти позволява да усетиш моментите на радост и благодарност, че си обичал някого толкова дълбоко. А ние го обичахме. (...) Винаги сме били шестимата. Това беше едно избрано семейство." Към кадъра й с Матю Дженифър добави и скрийншот на техни съобщения, където Пери казва, че обича да я разсмива.

 

 

Лиса Кудроу изрази своята благодарност към своя обичан колега и написа: "Благодаря ти за голямото ти сърце (...). Благодаря ти за това, че идваше на работа, когато не беше добре, и след това, че беше напълно брилянтен. Благодаря ти за най-хубавите 10 години, които човек може да има. Благодаря ти, че ми се довери. Благодаря ти за всичко, което научих за БЛАГОДАРНОСТТА и ЛЮБОВТА. Благодаря ти за времето, което прекарах с теб, Матю."

 

 

Дейвид Шуимър също намери сили да се сбогува със своя приятел и колега. "Благодаря ти за десетте невероятни години, изпълнени със смях и творчество. Никога няма да забравя безупречния ти изказ и чувство за хумор. Можеше да вземеш пряка реплика и да я нагласиш според желанието си, като в резултат се получаваше нещо толкова оригинално и неочаквано смешно, че все още е изумително. Ти имаше сърце. (...) Тази снимка е от един от любимите ми моменти с теб. Сега тя ме кара да се усмихвам и да тъгувам едновременно. Представям си те някъде там горе, в същия бял костюм, с ръце в джобовете, как се оглеждаш..." 

 


Свързани новини

Джордж Клуни за Матю Пери

29.12.2023

Шокиращи разкрития за Матю Пери

22.12.2023

Какво показа аутопсията на Матю Пери?

18.12.2023

Зак Ефрон отдаде почит на Матю Пери

14.12.2023

Мат Лебланк се сбогува с Матю Пери

15.11.2023


flash