Изненада: Alec Baldwin отрече да е дърпал спусъка при фаталната стрелба

Alec Baldwin заяви, че не е дърпал спусъка на оръжието, произвело изстрела, убил кинооператор по време на снимките на филма "Rust" ("Ръжда"), според откъс от телевизионно интервю с него, което предстои да бъде излъчено, пише life.dir.bg.
 
Baldwin, който държал пистолет, за който му било казано, че е безопасен, преди да гръмне, даде първото си пространно интервю за случилото се на 21 октомври в Ню Мексико. В същото време разследващите се натъкнаха на нова следа, която може да обясни как е могло на снимачната площадка да попаднат бойни патрони, предаде Ройтерс. 
 
 
"Спусъкът не беше дръпнат. Не съм дърпал спусъка", каза актьорът пред журналиста от телевизия ABC George Stephanopoulos, според откъс от интервюто, което ще бъде излъчено днес. "Значи никога не сте дърпали спусъка?", пита Stephanopoulos. "Не, не и не. Никога не бих насочил оръжие срещу някого и не бих дръпнал спусъка срещу него. Никога", отговаря Baldwin.
 
Операторката Halyna Hutchins почина, а режисьорът Joel Souza беше ранен по време на това, което Baldwin определи като трагичен инцидент, който се разигра по време на снимките на уестърна с участието на актьора край Санта Фе.
 
Шерифството в Санта Фе не пожела да коментира изказването му пред ABC. Не е известно дали властите разглеждат като възможна версия случаен изстрел. По случая няма повдигнати обвинения за извършено престъпление. Разследващите насочиха усилията си към това да установят как на снимачната площадка са попаднали бойни патрони, вместо халосни.
 
 
Публикувани съдебни документи показват, че при претърсване тази седмица те са открили в помещенията на доставчик на реквизит и оръжия за снимане на филми от Албъкърки документация, свързана със снимания филм "Rust" и предполагаеми бойни патрони за револвер, като използвания от Baldwin.
 
Доставчикът на име Seth Kenney преди това каза на полицията, че според него бойните куршуми, открити на снимачната площадка, може да са "самоделни боеприпаси", които той бил получил от свой приятел, се посочва в документите по делото. Въпросните самоделни боеприпаси се правят от рециклирани компоненти, включително и от куршуми. В интервюто за ABC Baldwin каза, че няма представа как се е озовал там куршумът. След инцидента, който се разигра в ранчото Бонанза Крийк край Санта Фе, актьорът избягваше публичните изяви.
Baldwin, който беше както звездата в нискобюджетния уестърн, така и негов продуцент, "разказа подробно какво се е случило на снимачната площадка в онзи ден", каза Stephanopoulos в ефира на предаването на ABC "Добро утро, Америка" в навечерието на излъчването на интервюто. "Както сигурно се досещате, той е съсипан, но беше и много откровен, много приветлив. Отговаряше на всеки въпрос", заяви Stephanopoulos.
 
Двама души от снимачния екип подадоха граждански искове срещу Baldwin, продуцентите и други лица от екипа на кинопродукцията за проявена небрежност и занижени мерки за безопасност. Продуцентите заявиха, че правят свое вътрешно разследване.

Свързани новини

Свободата е за смелите

28.05.2024

Всеки заслужава шанс да полети

21.05.2024

Адът - това сме ние

15.05.2024

Работи се по чета част на "Матрицата"

04.04.2024

Дженифър Лопес влиза в нова роля

15.03.2024


flash