Шакира все пак отива на съд за данъчни измами

Колумбийската поп звезда Шакира ще бъде съдена за данъчни измами от съда в Барселона, Испания, съобщи АФП, като се позова на информация от съдебните власти. 
 
Все още не е насрочена датата за делото, но такова ще има. В края на юли прокуратурата обяви, че иска наказание от над осем години затвор за певицата, обвинена в укриване на 14,5 милиона евро от данъчните власти в периода 2012-2014 г.
 
8 години затвор заплашват Шакира
 
Шакира е обвинена в неплащане на данъци през тези две години, за които тя твърди, че не е живяла в Испания. Обвинението обаче смята, че колумбийката е живяла през по-голямата част от времето в Барселона, тъй като е била в семейни взаимоотношения с футболиста на едноименния испански футболен клуб Жерар Пике. Те имат двама сина.
 
През юни Шакира и Пике обявиха, че се разделят. По-късно футболистът показа новата жена до себе си. 
 
След раздялата: Пике се среща тайно с 23-годишна студентка, копие на Шакира
 
 
45-годишната Шакира е певица, автор, танцьорка, музикален продуцент, хореограф и модел. Тя е един от най-изявените латиноамерикански изпълнители, постигнала успех както на испаноговорящия, така и на англоговорящия музикален пазар. Колумбийката е смятана за един от най-продаваните изпълнители на всички времена. Шакира има звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис и множество награди. Тя отново е номинирана за латино "Грами" на предстоящата на 22 ноември церемония. 

Свързани новини

Нейната гледна точка

28.11.2023

Шакира отнесе 7 млн. долара глоба

21.11.2023

Шоу за историята: Шакира на MTV

15.09.2023

Отличават Шакира на MTV VMA

30.08.2023

8 години затвор заплашват звездата

20.07.2023


flash