Фейсбук пусна търсачка

 

Фейсбук ще се сдобие с търсачка, позволяваща да се намира по-ефективно съдържание в социалната мрежа, съобщи нейният ръководител Марк Зукърбърг.

"Гледаме на Фейсбук като на голяма база обществени данни" и "подобно на всяка база данни трябва да може да се търси информация в нея", заяви Зукърбърг на събитие в централата на компанията в Менло Парк, щата Калифорния.

За разлика от традиционните търсачки като Гугъл представената от Фейсбук функция, наречена Граф Сърч, няма да позволява търсенето на информация в цялата мрежа, посочи Зукърбърг. Той заяви, че новата функция ще бъде "съобразена с критериите за конфиденциалност" на публикуваните данни.

Той обаче призна, че съществува една голяма трудност - потребителят, който търси информацията, ще получи само това съдържание, което авторът му е приел да сподели с него.

Така потребителите на Фейсбук ще могат да търсят например информация за музиката или филмите, които обичат приятелите им, разказа Зукърбърг. Търсачката била пусната днес, на първо време с ограничено приложение в бета версия.


Свързани новини

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Социалната мрежа не казва нищо за бъга

24.08.2022

Зукърбърг забогатя на гърба на Tik Tok

07.08.2020

Facebook vs. Цигарите

05.01.2017


flash