Лизо отвръща на обвиненията: Не съм виновна, това е търсене на сензация

В отговор на заведеното срещу нея дело, певицата Лизо каза, че "абсолютно никога не би критикувала или уволнила служител заради теглото му"
 
Изпълнителката за първи път коментира иска, подаден от три танцьорки, участвали в нейно турне, които твърдят, че са били подложени на тормоз и са били засрамени заради теглото си, наричайки твърденията им "неверни" и "търсещи сензация истории", съобщава БТА.
 
В изявление, публикувано в Туитър, звездата определя обвиненията, че тя и компанията ѝ са създали враждебна работна среда, включваща също религиозна и расова дискриминация, като толкова невероятни, колкото звучат, и като твърде възмутителни, което налага да ги им отговори.
"Не съм злодеят, за когото някои хора и медиите ме представят през последните няколко дни. Аз съм много открита по отношение на сексуалността и себеизразяването си, но не мога да приема или да позволя на хората да използват тази откритост, за да ме изкарат такава, каквато не съм", написа Лизо. 
 
Звездата набляга по-специално на твърдението в иска, че е обърнала внимание на напълняването на танцьорка - особено тежко обвинение срещу изпълнител, който е превърнал позитивното отношение към тялото в основен аспект на личната си марка.
 
"Няма нищо, което да приемам по-сериозно от уважението, което заслужаваме като жени. Познавам чувството да те карат всеки ден да се срамуваш заради тялото си и абсолютно никога не бих критикувала или уволнила служител заради теглото му", написа още Лизо.
 
Делото, заведено във вторник в Лос Анджелис от танцьорките Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес, обвинява Лизо, чието истинското име е Мелиса Вивиан Джеферсън, и компанията ѝ, в широк спектър от правни нарушения и включва десетки страници с подробни фактически твърдения.
 
В изявлението си Лизо не разглежда отделните обвинения в иска, но по думите ѝ, те са "търсещи сензация истории", идващи от бивши служители, които вече публично са признали, че им е казано, че поведението им по време на турнето е било неуместно и непрофесионално. Певицата набляга на това да се защити тази атака срещу нейните етика, морал и уважение.
 
"Като артист винаги съм била много отдадена на това, което правя. Отнасям се сериозно към музиката и изпълненията си, защото в края на краищата искам да създавам само най-доброто изкуство, което представя мен и моите фенове", казва Лизо. "Със страстта идват упоритата работа и високите стандарти. Понякога ми се налага да вземам трудни решения, но никога не съм имала намерение да карам някого да се чувства неудобно или сякаш не е оценен като важна част от екипа", пише още певицата. 

Свързани новини

Облаците над певицата се сгъстяват

10.08.2023

Три танцьорки я обвиняват

02.08.2023

Lizzo пусна нова песен

16.02.2023

Lizzo властва в класациите

03.08.2022

Lizzo - на върха на Billboard Hot 100

27.07.2022


flash