Елтън Джон - свидетел по делото за сексуално посегателство срещу Кевин Спейси

Британският певец Елтън Джон се яви като свидетел на защитата по делото за сексуално посегателство срещу американския актьор и носител на "Оскар" Кевин Спейси, което се води в Лондон, съобщава БТА. 
 
Джон свидетелства чрез видеовръзка от Монако, за да даде показания, след като съпругът му Дейвид Фърниш каза, че Спейси само веднъж е присъствал на годишната гала, която певецът организира в дома си в Уиндзор.
 
Една от предполагаемите жертви обвинява Спейси, че го е хванал агресивно за чатала, докато е пътувал с него за бала през 2004 или 2005. Според показанията, дадени от Кевин Спейси, той е присъствал на събитието само през 2001. Фърниш свидетелства по-рано, че е проверил снимките и това е била единствената година, в която актьорът е присъствал. 
 
Елтън Джон каза, че Спейси останал да пренощува в дома му след бала, но не си спомня да е идвал след това. 
 
63-годишният Кевин Спейси не се признава за виновен по обвиненията в сексуални престъпления, за които се твърди, че е извършил срещу четирима мъже във Великобритания в периода 2001-2013. По това време той живее и работи предимно в страната, в това число и като артистичен директор на лондонския театър "Олд Вик". 
 
Прокурор Кристин Агню също така попита Елтън Джон за снимка на ищеца, който държи чадър пред лондонски театър, докато певецът напуска залата по друг повод.
 
Джон каза, че не е разпознал мъжа и не би го забелязал по това време, тъй винаги "бърза лудешки", за да стигне до колата си, когато напуска място с фотографи отвън. "Отвън може да е била самата кралица и аз да не забележа", каза певецът.

Свързани новини

Шакира отнесе 7 млн. долара глоба

21.11.2023

Заради полова дискриминация

10.11.2023

На съд заради предполагаемо плагиатство

03.11.2023

Робърт де Ниро в разгара на съдебно дело

02.11.2023

Здравни проблеми с Елтън Джон

29.08.2023


flash