Търси в сайта...

Елтън Джон сложи звезден финал на "Гластънбъри", а и на своята кариера на британската сцена

"О, уау, никога не съм мислил, че ще пея в Гластънбъри, но ето ме", каза свенливо музикалната легенда сър Елтън Джон на сцената на най-големия европейски музикален фестивал. 

Снощи 76-годишната легенда сложи звездния финал на тазгодишното издание на британския фестивал, който през изминалите четири дни събра десетки изпълнители и стотици хиляди фенове на свещените поляни на Worthy Farm. Концертът беше връхната точка на грандиозното прощално турне на Елтън Джон "Farewell Yellow Brick Road" и последният (засега) на родната музикална сцена.

Някои от феновете на първия ред са къмпингували под открито небе от предната нощ, за да запазят позициите си за историческия концерт. Гигантският сетлист с най-големите хитове от близо 50-годишната кариера на изпълнителя (виж го по-долу), както и четиримата атрактивни гост-изпълнители на сцената, които до последно се пазеха в тайна, допринесоха за грандиозното шоу, което бе гледано на живо от повече от 120 000 души.

Сетът беше от общо 21 песни, сред които имаше както любими хитове, така и няколко приятни изненади, плюс съвместни изпълнения с гост музиканти. Качество, каквото сме свикнали да очакваме от големия музикант. За старт на концерта Джон избра кавър на “Pinbal Wizard” на The Who - песен, която изпълни за пръв път от 2009 насам. Последваха култови изпълнения на хитовете “The Bitch Is Back”, “Bennie and the Jets”, “Goodbye Yellow Brick Road” и “I Guess That’s Why They Call It the Blues”. За първи път от 2014 публиката се наслади на изпълнението на “Are you Ready For Love”. Това парче беше изпълнено съвместно с музиканта Джейкъб Лъск (Gabriels), както и под акомпанимента на Лондонския обществен госпел хор.
 
Друг изненадващ гост музикант беше Брандън Флауърс от Killers, който се присъедини към маестрото за класиката “Tiny Dancer”.
Британската звезда от японски произход Рина Саваяма направи дует с Елтън Джон за парчето “Don’t Go Breaking My Heart”.
Трогателен и ключов момент в концерта беше изпълнението на песента на Джордж Майкъл “Don’t Let the Sun Go Down on Me”, която той посвети на покойния музикант. Двамата бяха близки приятели. В този ден Джордж Майкъл щеше да навърши 60 години, ако все още беше сред нас.
Всичко това се случи на Пирамидената сцена, с която фестивалът е известен. Преди време сър Елтън каза следното за предстоящия концерт: "Няма по-подходящ начин да си взема сбогом с моите британски фенове. Нямам търпение да се потопя в духа на най-великия фестивал в света." 
 
Elton John’s Glastonbury 2023 - сетлист:
Pinball Wizard (The Who cover) (First time since 2009)
The Bitch Is Back
Bennie and the Jets
Daniel
Goodbye Yellow Brick Road
I Guess That’s Why They Call It the Blues
Philadelphia Freedom
Are You Ready for Love (with Jacob Lusk and London Community Gospel Choir) (First time since 2014)
Sad Songs (Say So Much) (with London Community Gospel Choir)
Someone Saved My Life Tonight
Until I Found You (Stephen Sanchez cover) (with Stephen Sanchez)
Your Song
Candle in the Wind
Tiny Dancer (with Brandon Flowers)
Don’t Go Breaking My Heart (with Rina Sawayama)
Crocodile Rock
Saturday Night’s Alright for Fighting
I’m Still Standing
Cold Heart
Don’t Let the Sun Go Down on Me
Rocket Man (I Think It’s Going to Be a Long, Long Time) 
 
С това британската част от прощалното турне на Елтън Джон завърши. Предстои последната част, която ще се проведе в Европа. Краят е на 8 юли в Стокхолм.

Свързани новини

Здравни проблеми с Елтън Джон

29.08.2023

Елтън Джон в защита на Кевин Спейси

17.07.2023

"Гластънбъри 2023" отвори врати

21.06.2023

На върха на вълната до последно

31.01.2023

Eлтън Джон също напусна Twitter

12.12.2022


flash